Суддівський лікнеп від Комітету арбітрів ФФУ. Випуск 35

Випуск 35: чи може гравець спробувати головою вибити м’яч із рук голкіпера команди-суперниці?

«Незнання законів не звільняє від відповідальності за їх недотримання»: давня мудрість не втрачає актуальності в усіх сферах людської життєдіяльності, зокрема, у професійному футболі. Правила треба знати, і в цьому читачеві допоможе дана рубрика, яку спільними зусиллями вестимуть УПЛ та Комітет арбітрів ФФУ.

ЗАПИТАННЯ

Чи може гравець спробувати головою вибити м’яч із рук голкіпера команди-суперниці?

ВІДПОВІДЬ

Ні. Правила стверджують: «Вільний удар призначається, якщо гравець… створює перешкоди воротареві, який намагається звільнитися від м’яча». За таку дію гравець має бути покараний жовтою карткою.

ДЖЕРЕЛО

«Правила гри 2017/18», Правило 12, пункт 2.

Офіційний сайт Прем’єр-ліги

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *